html Concordia Bakery - Reţetă de afacere socială - Ţara lui Andrei
18 Mar 2013

Concordia Bakery - Reţetă de afacere socială

Ţara lui Andrei Ţara lui Andrei Ţara lui Andrei îi susţine pe cei care pot şi vor să-i inspire pe cei de lângă ei. Îi...

Articolele autorului

Se ia o organizaţie umanitară ce găzduieşte un curs de formare profesională pentru tineri şi un fost corporatist ce vrea să schimbe în bine viaţa oamenilor din jurul său.

Se ia o organizaţie umanitară ce găzduieşte un curs de formare profesională pentru tineri şi un fost corporatist ce vrea să schimbe în bine viaţa oamenilor din jurul său.

Cursul de brutar şi patiser-cofetar ajunge în scurt timp să fie frecventat de 24 de tineri, iar cei mai buni elevi să se angajeze cu contract de muncă în cadrul nou infiinţatei brutării Concordia.

Pe baza unui sistem on-line, către toţi doritorii, persoane fizice sau juridice încep să fie trimise produsele patiseriei. În plus, acestea ajung la expoziţii şi evenimente, dar şi în grădiniţe şi restaurante din Bucureşti.

Revenind la corporatistul nostru de mai devreme - Bogdan Braicu, fără el brutăria adevărată, spaţiul de desfacere nu ar fi apărut pe 31 octombrie 2012 în centrul Bucureştiului, la parterul cladirii Premium Plaza din Piaţa Victoriei.

Aici cocheta brutărie a fostului director financiar de multinaţională ajunge să se bucure imediat de succes, oamenii cumpărând cu drag prăjituri cu dichis, cafea şi pâine bună.

Fondurile rezultate din activitățile brutăriei susțin în continuare cursurile atelierului de brutărie prin care, anual, cei 24 de tineri pot obține diplome recunoscute de către CNFPA (Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților), precum și în Uniunea Europeană, pentru meseriile de brutar și patiser-cofetar.

Concordia este astfel mai mult decât o brutărie. Este dovada că atunci când tinerii aflaţi în dificultate primesc consiliere profesională, ei reuşesc să se integreze pe piaţa muncii şi să dovedească abilităţi de lucru la fel ca ceilalţi.

Când am intrat în organizaţie eram omul străzii, al nimănui. Plecasem în Italia unde trăiam din “cerşetorie elegantă”. Mă deghizam în diferite personaje şi le mimam. M-am întors acasă cu visul de a deveni independent, fără a mai cerşi şi am avut şansa de a ajunge aici. Am învăţat şi m-am schimbat radical. M-am integrat într-un colectiv, am inceput să gândesc pozitiv, să devin comunicativ şi să îmi descopăr valorile. Anul acesta am terminat cursurile de brutar şi am rămas angajat în cadrul organizaţiei, la Brutăria CONCORDIA.” (Atila Vas – angajat Concordia).

Aceasta este reţeta unei afaceri sociale de succes. Pentru prajituri, pâine, cafea, ceai şi plăcintă cu mere, vă aşteptăm la Concordia Bakery. Poftă bună!