html Mona Nicolici - Ţara lui Andrei

Mona Nicolici

  • profesie Head of Sustainability Department
  • localitate Bucureşti

De când mă ştiu mi-am dorit să fac lucrurile altfel decât toţi ceilalţi. Am vrut să-mi aleg o meserie care să nu fie ca oricare. Am ales să rup barierele, să-mi depăşesc limitele, să nu accept regulile impuse fără argument. Când mi-am început cariera în televiziune, m-am întrebat, în fiecare zi, cu ce schimbă prezenţa mea pe ecran viaţa oamenilor care mă privesc.

Şi-am început să-mi fac treaba altfel: gândindu-mă la oamenii din spatele ecranului. Acum 6 ani am venit în Petrom. Preţ de câteva luni m-am întrebat, în fiecare zi, ce caut eu acolo. Şi am început să lucrez, în scurt timp, la proiectele pe care le visam de multă vreme. Astfel am trăit schimbarea. A mea şi a celor pe care i-am întâlnit. Nu ştiu dacă întrebările mele au generat ceva din tot ce s-a întâmplat, dar ştiu că m-au ajutat să fac lucrurile mai bine, în fiecare zi. Aşa şi cu Ţara lui Andrei! A fost de la început ALTCEVA şi a generat milioane de întrebări. De la un moment dat am început, cu toţii, să simţim schimbarea în atitudinea celor care veneau alături de noi, dar şi în realitatea de fiecare zi. Acum mă întreb ce mai urmează. Şi ştiu că merită să continuăm să ne punem întrebări şi să schimbăm ţara asta în care trăim. Să simţim că devine o ţară mai bună, în fiecare zi! Aşa, ca Ţara lui Andrei!

Mi-am început cariera în televiziune şi timp de 11 ani am fost redactor, producator, realizator şi prezentator al celor mai importante jurnale de ştiri din România. În prezent conduc departamentul de Community Relations & Social Affairs în cadrul Petrom Romania, experienţă ce mi-a oferit privilegiul să mă implic activ în programe de dezvoltare sustenabilă a comunităţilor din România.

Activitate

Blog

Iniţiatori cu proiecte similare

Ştefan Pălărie

Ştefan Pălărie

"Programul Ţara lui Andrei al companiei Petrom mi s-a părut unul dintre cele mai transparente şi eficiente programe de sprijin şi implicare socială existent în România. A fost extrem de atractivă ideea de a iniţia un program educaţional nou pentru un grup dedicat de adolescenţi."

Vezi profil
Carmen Gabriela  Borz

Carmen Gabriela Borz

"M-a motivat posibilitatea de a da o mână de ajutor comunităţii. De asemenea, cei doi copii ai mei m-au motivat enorm în propunerea şi implementarea proiectelor în Ţara lui Andrei."

Vezi profil
Dumitru Ciprian Vintdevara

Dumitru Ciprian Vintdevara

"Proiectul nostru de a moderniza Observatorul din Bârlad avea mare nevoie de soluţia de finanţare oferită de Petrom, iar seriozitatea organizatorilor m-a convins că acest program este unul de încredere."

Vezi profil
Elvira Elena Grigoraş

Elvira Elena Grigoraş

Ne-am uitat la portofoliul de proiecte aprobate şi am realizat că ceea ce ne doream noi se pretează pe regulile competiţiei. De asemenea, dorinţa de implicare şi motivaţia de a îmbunătăţi viaţa comunităţii locale m-a determinat să susţin acest proiect.

Vezi profil
Ioana Cristina Cristescu

Ioana Cristina Cristescu

"Am fost încântată să pot susţine în calitate de părinte şi salariat OMV Petrom un proiect destinat dezvoltării armonioase a copiilor din Grădiniţă Rosa Zangara şi din comunitatea în apropierea căreia locuiesc. Promovarea acestui proiect a reprezentat o experinţă plăcută şi plină de învăţăminte pentru mine, dovedind pe de o parte forţa solidarităţii, atât de necesară în zilele noastre, cât şi faptul că implicarea şi bunele intenţii pot genera schimbări benefice în comunitatea şi în familiile noastre. Am învăţat că realizările de suflet depind în mare măsură de noi şi că viaţa noastră poate fi în fiecare zi mai frumoasă prin muncă şi dorinţa noastră de mai bine."

Vezi profil