html Fifteen, de Jamie Oliver - Ţara lui Andrei

Fifteen, de Jamie Oliver

Locaţie Marea Britanie

Proiectul iniţiat de celebrul bucătar, Jamie Oliver, își propune să sprijine tinerii din categorii defavorizate, să îi facă sa creadă în puterea lor de a-și depăși trecutul și de a-și construi viitorul pe care și-l doresc prin intermediul magiei culinare.

În fiecare an, Jamie Oliver recrutează tineri cu vârste între 18 și 24 de ani, șomeri sau care nu și-au finalizat studiile, din comunitățile în care se află restaurantele Fifteen, și îi pregătește pentru a deveni bucătari calificați. Pe lângă cursurile de la școala de bucătari profesioniști, tinerii deprind abilități practice în cadrul unor internshipuri la restaurante de top. Dupa 12 luni de învățare intensivă, ei sunt pregătiți să își înceapă carierele de bucătari profesioniști.

Succesul programului e demonstrat de faptul că, de la lansarea ediției pilot a proiectului, acesta a schimbat viețile a peste 220 de tineri care au absolvit cursul. O parte din ei lucrează în bucătării celebre din întreaga lume, alții își conduc propriile restaurante, iar unii chiar au emisiuni TV.

Restaurantului inițial din Londra i s-au adăugat alte 2, în Amsterdam și Cornwall, care funcționează pe același principiu.