html Green Works - Ţara lui Andrei

Green Works

Locaţie Marea Britanie

Scopul proiectului iniţiat de Colin Crooks o reprezintă refolosirea resurselor deja existente și protejarea mediului, astfel încât și generațiile următoare să se bucure de ele.

Green Works s-a născut din ceea ce la inceput părea o risipă și o amenințare la adresa mediului înconjurător: în Marea Britanie se aruncă foarte multă mobilă atunci când companiile se mută dintr-un sediu în altul. Colin Crooks a văzut în aceasta nu numai o oportunitate pentru a refolosi resursele deja existente și proteja mediul, astfel încât și generațiile următoare să se bucure de ele, dar și posibilitatea de a ajuta grupurile marginalizate.

Colin a pornit la drum cu un singur camion care să recupereze mobila care nu mai era folosită și s-a bazat pe grupuri sprijinite de societăți de caritate (persoane fără adăpost, persoane care au fost condamnate pentru infracțiuni) pentru a o restaura, transforma și pregăti pentru reutilizare.

Rezultatul? Inițiativa Green Works s-a bucurat de atât de mult succes, încât a fost reprodusă în alte 5 orașe din Marea Britanie și are venituri de 2 milioane de lire. Peste 800 de oameni au primit training și locuri de muncă în ultimii 3 ani. Ei au repus în uz peste 60.000 tone de mobilă care a fost redirecționată spre peste 5.000 de organizații (școli, ONG-uri și afaceri mici). Și acestea, la rândul lor, au fost avantajate- au făcut o economie de 2.5 milioane de lire cumpărând mobila recondiționată de Green Works în locul uneia noi.

Dacă mobila respectivă ar fi fost aruncată la groapa de gunoi, numai 2 persoane ar fi fost plătite pentru transportul ei în cei 3 ani.

În 2008, meritele Green Works au fost recunoscute prin prestigiosul premiul Queen’s Award for Enterprise la categoria Dezvoltare Sustenabilă și premiul Social Enterprise Mark.