html Olimpicii OMV Petrom - Ţara lui Andrei

Pentru că ne-am făcut o tradiţie în a da putere viitorului, căutăm mereu în jur semnele care ne arătă către ce ne îndreptăm. Şi ceea ce ne ghidează cel mai bine sunt chiar copiii noştri. Cei după chipul şi asemnarea cărora va arăta România: performantă, deschisă inovaţiei şi creativităţii, puternică, globală, conectată.

Semnele viitorului nu sunt greu de recunoscut:

Ştefan Vuţescu are doar 24 de ani şi a absolvit Columbia University din SUA cu distincţia „Columbia cum laude”, specialitatea Biochimie şi urmează Medical School în SUA.  Între timp, a publicat un studiu științific de chirurgie ortopedică în American Journal of Orthopaedics, a făcut o descoperire științifică în genetică, a primit Brevetul de invenție pentru proiectul „Procedeu și instalație de reciclare a deșeurilor organice”, iar acum lucrează la un alt proiect de cercetare în domeniul ortopediei.

La cei 18 ani ai ei, Cătălină Spătărelu a obţinut medalia de bronz la Olimpiadă Internațională de știintele pământului din Indonesia. În timp ce Horia Nicolăescu a obținut medalia de argint la Balcaniada de matematică, la doar 15 ani. Ana Maria Minescu este o altă tânără remarcabilă, care la 27 de ani, ocupă deja poziţia de manager strategii de învestiții în cadrul departamentului de Private Banking al Unicredit Țiriac Bank, după o experienţă anterioară de 5 ani ca angajată Deutsch Bank Londra.  

Vorbim cu emoţie şi mândrie de aceştia şi de alţi peste 2.500 de copii, care ne-au impresionat, inspirat, entuziasmat şi motivat să continuăm an de an povestea fără sfârşit a olimpicilor OMV Petrom.O poveste simplă alcătuită din copii remarcabili, lecţii de viaţă, experienţe ale succesului şi eşecului, puterea de a o luă de la capăt sau de a schimba direcţia, pentru ca în final să fii din nou SUS, mai puternic şi mai motivat.

Aceştia sunt olimpicii OMV Petrom, copiii celor care ne oferă zi de zi timpul şi energia lor: angajaţii OMV Petrom. Pentru a le răsplăti implicarea, OMV Petrom a lansat în 1998 o platforma a performanţei în care oferim copiilor atât premii, burse lunare de studiu, tabere de pregătire, coaching, un network internaţional şi un cadru în care ei să interacţioneze, cât şi provocări pentru dezvoltare personală, creativitate, perspicacitate şi inovaţie, ca pregătire pentru piaţa muncii ştiinţifică şi globală.

Fie că-i întâlnim la cele două Gale anuale de premiere, fie la un prânz tematic sau în teambuilding-urile de dezvoltare personală, olimpicii OMV Petrom au un fel al lor de a-şi spune povestea. Unii poate printr-un soft, alţii printr-un robot, o formulă matematică sau o frază în limba chineză, o bursă în Japonia, SUA, UK sau pur şi simplu prin modul în care au ales să se implice în societate. 

Numai în ultimii doi ani, peste 100 olimpici OMV Petrom s-au implicat sau au generat împreună proiecte de Responsabilitate Socială. Colaborarea dintre ei a luat forme frumoase, menite să împărtăşească experienţa şi cunoştinţele acumulate de-a lungul competiţiilor. Unul dintre cele mai apreciate proiecte, numit "Caravana Cunoaşterii", a pornit de la ideea a 17 olimpici de a-i sprijini pe elevii din orăşele defavorizate educaţional. Aşa că au pornit la drum către şcoli din Moineşti, Şimleul Silvaniei şi Drăgăşani, pentru a organiza ateliere de fizică, geografie, psihologie, business sau dans şi pentru a-i ajuta pe elevi să-şi contureze planurile de carieră. Un alt exemplu de implicare este proiectul "Fratele mai mare", prin intermediul căruia 10  olimpici au sprijinit 50  de elevi pentru rezultate bune în domeniul lor de performanţă: chimie, pian, șah, karate, arte marţiale şi nataţie. 

În cei 14 ani de existenţă a programului, am făcut o investiţie în viitor, prin intermediul celor 2.500 de tineri olimpici susţinuţi şi a celor 300 de burse lunare de studiu acordate. Drept rezultat, mulţi dintre beneficiari studiază sau profesează acum în mari centre universitare ale lumii: Columbia University, Harvard University, Berkeley University, Stanford University, Rutgers University, University of Birmingham, Ecole Naţionale Supérieure de Chimie de Clermont-Fd, Manchester University, London School of Business and Economics, Imperial College London.

EDIŢIA


  • Olimpicii Petrom

    Olimpicii Petrom
  • Olimpicii Petrom

    Olimpicii Petrom