html Sandvisul Meserias - Ţara lui Andrei

În 2016 am lansat campania Sandvișul Meseriaș prin care orice român a putut contribui, printr-un efort mic, la pregătirea viitorilor meseriași.

Sandvișul Meseriaș a fost pus în vânzare în peste 200 de stații Petrom din țară, iar vânzarea fiecăruia a dus câte 2.5 lei pentru dotarea unui atelier de practică pentru elevii din învățământul profesional. La finalul campaniei OMV Petrom a dublat suma strânsă în urma vânzărilor.

11.000 de euro au fost strânși din vânzarea a aproximativ 20.000 de sandvișuri.

Suma totală a fost dublată de OMV Petrom

22.000 de euro au mers către Colegiul Auto ”Traian Vuia” din Târgu Jiu pentru reabilitarea și dotarea a două ateliere, auto și de lăcătușărie, de care beneficiază aproximativ 200 de elevi. Selecția liceului a fost făcută din rândul celor participante în 2016 în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei.

În prezent, cele 2 ateliere în care elevii fac practică se află într-o fostă hală de prelucrare a lemnului. Pereții și ușile de acces sunt construite din tablă și, în lipsa unei etanșări corespunzătoare, condițiile de lucru sunt extrem de dificile mai ales iarna. Bancurile de lucru ale elevilor au 40 de ani vechime și sunt uzate. Echipamentele sunt vechi de 20-30 de ani, iar multe dintre ele nu mai funcționează. După renovarea și dotarea atelierului, elevii liceului auto își vor putea desfășura în siguranță și la standarde înalte orele de practică. Vor fi mai bine pregătiți pentru meseriile de mecanic auto sau tehnician transporturi și se vor integra mai ușor pe piața muncii.

Reabilitarea atelierelor va avea loc pe parcursul anului 2017.

"Atelierul și aparatura pe care o avem în prezent sunt vechi și foarte puțin funcționale. În condițiile actuale, e imposibil să-i pregătim pe elevi așa cum trebuie pentru piața muncii. Cu acest ajutor, practic, le-ați salvat viitorul.”

Cerasela Băltărețu, director adjunct Colegiul Auto Traian Vuia

Citește mai multe despre beneficiarii Campaniei Sandvișul Meseriaș

Campania de strângere de fonduri Sandvișul Meseriaș face
parte din programul România Meseriașă.