html Tabăra din TLA - Ţara lui Andrei

Tabăra din Țara lui Andrei este un proiect de educaţie nonformală în cadrul căruia cei mici învață lucruri noi prin joc și joacă. Tabăra este deja o tradiție: din 2009, ea este răsplata elevilor și profesorilor care participă la concursul Școala lui Andrei. Școala este o competiție care încurajează elevii să se implice, coordonați de profesorii lor, în rezolvarea problemelor din comunitățile în care trăiesc.

Ediții anterioare

2013

Tema anului 2013 a „Taberei din Ţara lui Andrei” a fost lucrul în echipă şi comunicarea şi, ca în fiecare an, copiii au avut multe de învăţat.
Cei 400 de elevi din acest an au descoperit ce înseamnă antreprenoriatul, au învăţat cum să realizeze un buget şi ce înseamnă promovarea unui produs. Toate astea prin construirea şi gestionarea unui mini-parc de distracţii.

Share

2012

Cele 16 echipe câştigătoare au participat şi în 2012 la programul unic de responsabilitate socială, Tabăra din Ţara lui Andrei. Copiii au făcut cunoştinţă cu Profesorii „trăsniţi” care prin experimente ştiinţifice le-au dezvăluit noţiunile esenţiale pentru salvarea planetei: Reducere, Refolosire şi Reciclare.
Apoi, au aplicat tot ce au învăţat în cadrul unui concurs de eco-design, au realizat articole şi reportaje pentru Ziarul Taberei.

Share

2011

Tabăra din 2011 a avut loc la munte, în aer liber, sub îndrumarea unor profesori puși pe distracție. Copiii au învățat cum să protejeze resursele naturale și mediul înconjurător, cum să aibă grijă de sănătatea lor și, mai ales, cum să se bucure de viață. Pe lângă experimente interesante, copiii au explorat natura și au trecut prin fel de fel de peripeții. În tabără au ajuns clase de elevi din toată țara care au gândit un proiect social.

Share

2010

Cei 550 de câştigători ai concursului „Şcoala lui Andrei” au participat în staţiunea Cheia din judeţul Prahova în „Tabăra din Ţara lui Andrei”. Ajunşi în Tabără, copiii au avut misiunea de a elibera cele patru spirite ale universului: Apă, Aer, Pământ şi Foc prin trecerea unor probe care le-au dezvoltat responsabilitatea civică. Elevii, deveniţi mici ecologişti în aventura educaţională şi umană, au învăţat cum să facă schimbări majore în comunitate, protejând în acelaşi timp natura.

Share

2009-2008

Cu 200 de participanţi în 2008 şi 837 în 2009, primele două ediţii ale Taberei din „Ţara lui Andrei” şi-au propus să le deschidă copiilor calea către un viitor responsabil. Copiii, cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, au devenit cetăţenii „Ţării lui Andrei”, o ţară ideală unde toţi locuitorii acţionează resposabil în folosul comunităţii. Ei au învăţat să se bucure de natură şi îşi dezvolte spiritul antreprenorial prin participarea la discuţii şi dezbateri pe teme creative.

Fii la curent cu noutățile din Tabără

Salina de la grădiniţa din Suplacu de Barcău

Salina de la grădiniţa din Suplacu de Barcău

Azi se inaugurează în Suplacu de Barcău o

29 Jan 2015
741

Țara lui Andrei încurajează vise

Țara lui Andrei încurajează vise

Țara lui Andrei este o țară aflată acolo unde ficțiunea se îmbină cu realitatea, unde omul mare devine om mic. Feedback-ul pozitiv și...

29 Aug 2014
486

Țara lui Andrei - modelatoare de idei

Țara lui Andrei - modelatoare de idei

Ţara lui Andrei nu este o simplă ţară, ci un loc în care te descoperi pe tine însuţi cu ideile tale, în care realizezi cât este de...

29 Aug 2014
362

Iulia din Echipa Albastră vă transmite salutări! :)

Iulia din Echipa Albastră vă transmite salutări! :)

Astăzi se împlinesc 3 săptămâni de când am venit din Tabăra din Ţara lui Andrei şi încă îi simt lipsa! Chiar dacă am stat doar o...

28 Aug 2014
281

Tabăra din Țara lui Andrei - o adevărată provocare, dar și o experiență de neuitat pentru voluntari

Tabăra din Țara lui Andrei - o adevărată provocare, dar și o experiență de neuitat pentru voluntari

„Țara lui Andrei? Ce e asta? O tabără în care trebuie să am grijă de copii?! Nici gând, nu e de mine!”, îmi ziceam eu cu ceva timp în...

27 Aug 2014
389

„Orele de teatru îmi vor folosi toată viaţa!”

„Orele de teatru îmi vor folosi toată viaţa!”

O doamnă învăţătoare cu idei frumoase, copii talentaţi şi o iniţiativă care le poate schimba viitorul. E povestea Luminiţei Dan, prof....

25 Aug 2014
213

Întrebări frecvente

Ce este Tabăra din Țara lui Andrei?

Tabăra din Țara lui Andrei este locul în care prind contur ideile echipelor participante în competiția Școala lui Andrei. În cadrul taberei, copiii învață noțiuni de antreprenoriat si participă la ateliere practice cu scopul pregătirii lor în vederea implementării proiectelor câștigătoare în competiția Școala lui Andrei.

Cine poate participa în Tabără?

În Tabără participă toți membrii echipelor semifinaliste pentru Premiile Juriului.

Cum mă înscriu ca voluntar în Tabără?

Înscrierea în Tabără se face prin trimiterea unui CV, a unei scrisoari de motivație și un scurt video prin care îți motivezi participarea ca voluntar în Tabără. Informațiile trebuie trimise pe adresa de e-mail scoala@taraluiandrei.ro.

Care este perioada de înscrieri pentru voluntari?

Perioada de înscrieri pentru fiecare ediție va fi comunicată imediat după anunțarea câștigătorilor competiției Școala lui Andrei, începând cu luna iunie.

Unde pot vedea ce s-a întamplat în edițiile trecute din Tabără?

Pentru a afla mai multe informații, te invităm pe pagina de Facebook a Țării lui Andrei să descoperi evenimentele din fiecare ediție a taberei: click aici.