‹ înapoi la blog

08 May 2017 | Educaţie

22.000 de euro, strânși în urma campaniei Sandvișul Meseriaș

La finalul anului trecut, de Sf. Andrei, am lansat campania Sandvișul Meseriaș, prin care orice român a putut spriji cu un gest simplu pregătirea viitorilor meseriași din România.

Sandvișul a fost creat după o rețetă marca Chef Cezar Munteanu, trainer în Tabăra Meseriașilor din 2016, și a fost pus în vânzare în peste 200 de stații Petrom din țară.

Pentru fiecare sandviș vândut, 5 lei au mers către dotarea atelierelor de practică ale unor elevi din învățământul profesional și tehnic – 2,5 din prețul de vânzare și 2,5 lei contribuția OMV Petrom.

În total, din vânzarea a 20.000 de sandvișuri au fost strânși 11.000 de euro, sumă ce a fost apoi dublată de OMV Petrom. 

Cu totalul de 22.000 de euro ne-am îndreptat atenția către unul dintre liceele participante în Tabăra Meseriașilor de anul trecut.

Colegiul Auto ”Traian Vuia” din Tîrgu Jiu a fost ales beneficiar al campaniei în funcție de numărul de elevi participanți în tabără, de numărul de clase de profil pe care le avea, a ratei de promovabilitate la BAC și a examenelor de calificare.

Banii merg către dotarea atelierelor auto și de lăcătușerie ale liceului, unde peste 200 de elevi fac practică anual.

În prezent, copiii învață meserie în condiții dificile, neadaptate la nivelul pieței și la tehnologia existentă.

Atelierul se află într-o fostă hală de prelucrare a lemnului, multe din echipamente nu mai funcționează, iar bancurile de lucru ale elevilor nu au mai fost schimbate din anii ’70. Colegiul Auto “Traian Vuia” este primul liceu din județul Gorj care a introdus specializarea de mecanic auto.

Mai multe despre povestea Colegiului Auto “Traian Vuia” veți afla mâine, chiar de la doamna director adjunct, Cerasela Băltărețu.

‹ înapoi la blog