‹ înapoi la blog

20 May 2013 | Dezvoltare comunitară

Ai Idei din Ţara lui Andrei?

Observi multe lucruri în jurul tău care te deranjează. Străzi murdare, aglomeraţie în trafic, clădiri care stau să se prăbuşească şi multe, multe altele. Dar câţi dintre noi alegem să facem ceva, să schimbăm lucrurile?

Observi multe lucruri în jurul tău care te deranjează. Străzi murdare, aglomeraţie în trafic, clădiri care stau să se prăbuşească şi multe, multe altele. Dar câţi dintre noi alegem să facem ceva, să schimbăm lucrurile?

În cei 3 ani de Oraşul tău (competiţia lunară de proiecte din Ţara lui Andrei) peste 500 de oameni au luat atitudine faţă de problemele care îi încojurau. 500 de cetăţeni din Ţara lui Andrei şi-au înscris în competiţie ideile lor de viitor.

Acum şi tu poţi fi unul dintre ei pentru că Oraşul tău se relansează şi devine “Idei din Ţara lui Andrei”. Petrom pune în joc 160.000 de euro în acest an pentru ca tu să-ţi transformi planul în realitate.

Până pe 24 iunie, oricine se poate înscrie în competiţie, fie că eşti ONGist, biciclist, profesor, reprezinţi o instituţie publică sau pur şi simplu vrei să schimbi ceva în bine. Trebuie doar să ai o Idee din Ţara lui Andrei.
 

Ce înseamnă o Idee din Ţara lui Andrei? 

Căutam idei “cu ceva în plus” care să îmbunătăţească viaţa unei comunităţi şi, mai ales, să aibă rezultate pe termen lung. Ideea ta are mari şanse să obţină finanţarea dacă răspunde unei nevoi reale a comunităţii/propune o soluţie la o problemă locală, iar efectele, beneficiile, rezultatele obţinute sunt resimţite pe o perioadă lungă de timp.
Dar cel mai bine îţi dăm câteva exemple de idei “cu ceva în plus”.

Modernizarea Observatorului Astronomic din Bârlad este o astfel de idee “cu ceva în plus”, proiect câştigător în Oraşul tău în 2011. Ciprian Vîntdevară şi-a dorit să doteze spaţiul destinat observaţiilor astronomice cu echipamente moderne, care să le permită celor pasionaţi de astronomie, dar şi olimpicilor la astrofizică să fie mai aproape de cer. Ciprian nu s-a oprit aici, însă. A găsit o soluţie pentru că proiectul său să aibă efecte pe termen lung: tabere, şcoli de vară şi ore de astronomie pentru elevi, liceeni şi oameni pasionaţi de călătoria printre stele. Te-a impresionat povestea lui? Mai multe despre Ciprian şi proiectul lui în filmuleţul de mai jos. 

Şi Magdalena Nichifor a reuşit să adauge “un plus” ideii sale în proiectul “Daţi-mi altă şcoală”. A amenajat parcul Şcolii Filadelfia din dorinţa de a le oferi copiilor un spaţiu unde să se bucure de soare şi de natură şi, în plus, a pregătit pentru aceştia ore de curs în aer liber. Şi mai multe despre Magda Nichifor şi şcoala din poieniţă aici.

Tu ai o idee “cu ceva în plus”?

Dacă vrei mai multe informaţii despre competiţie, aiciai mai multe detalii.

Mult succes!


‹ înapoi la blog