07 December 2017 | Dezvoltare comunitară | Articol de Mona Nicolici

De 10 ani în Țara lui Andrei! 

Totul a plecat de la un gând: să schimbăm lumea.

Da, atunci a părut un moment de nebunie, dar am știut că doar cei cu un gram de nebunie pot schimba lumea. Rând pe rând am adăugat determinare, curaj, ambiție, nesăbuință și ajutor de la alți oameni ca mine, alergici la “nu se poate”.

Așa s-a născut Țara lui Andrei. Din dorința de a renunța la “nu se poate” și la a demonstra contrariul.

Nici nu știu când au trecut acești 10 ani. Dorința de a schimba lucrurile în bine, energia și motivația celor care mi s-au alăturat în această nebunie, m-au făcut să nu-i simt.

M-am lovit de “nu se poate” de mii de ori în toți acești ani, dar n-am dat înapoi. Am căutat noi feluri de a schimba lucrurile din jurul meu, noi soluții și oameni ambițioși. Acum suntem o mare familie.

Am pornit alături de o mână de oameni implicați și dornici să-și ajute comunitatea. Acum, spiritul Țării lui Andrei se regăsește în toată România. Pentru că n-ai cum să nu te molipsești de spiritul Țării lui Andrei!

În 10 ani de proiecte de responsabilitate socială am învățat că provocarea și curajul de a sări în necunoscut pot fi extrem de recompensatoare. 

Pentru că ne-am dorit să dezvoltăm valori și principii pe care să le ducem și mai departe. De atunci, treptat, am început să vedem schimbarea. În atitudinea celorlalți, în gândire, în fapte.

Țara lui Andrei i-a adunat pe toți cei care inspiră și fac ca lumea să fie un pic mai bună în fiecare zi. Aici îi găsești pe toți cei care știu că dacă vrei, poți. Care cred că singurul obstacol din drumul nostru e mentalitatea. Aici sunt oamenii care nu așteaptă să facă ceilalți, ci se apucă ei primii de treabă. 

Între granițele Țării lui Andrei regăsești acum sute de voluntari dedicați, tineri care își doresc să ajungă profesioniști, oameni care au grijă de mediu, de comunități, regăsești tineri cu viziune și cu inițiativă, cu spirit antreprenorial, care ajută mediile defavorizate. E locul unde regăsești valori pe care, poate, la un moment dat le-ai crezut dispărute. 

În acești 10 ani, am susținut cu 49 de milioane de euro sute de proiecte pentru mediu, sănătate, educație, dezvoltare comunitară și voluntariat. Vă invit să descoperiți toate proiectele pe care le-am susținut și care au ajutat orașe și comunități. 

Am sprijinit zeci de oameni care au avut idei constructive pentru comunități. Am sprijinit antreprenori cu viziune și dorință de a ajuta oameni defavorizați. Am susținut educația a sute de viitori meseriași. Cu această ocazie, am fost onorată să reprezint România la Bruxelles, în cadrul Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale 2017. Da, mi-am asumat responsabilitatea de a readuce în planurile marilor angajatori și autorități grija pentru meseriașii de mâine. Și vom lupta în continuare să ducem lucrurile în direcția cea bună. 

Toate proiectele au fost și sunt provocări uriașe. Însă nu ni se par așa când ai alături alți oameni care să lupte cu aceeași îndârjire pentru mai mult bine.

Vă mulțumim că sunteți parte din Țara lui Andrei și ne inspirați zi de zi! 

Vă mulțumim că arătați în fiecare zi că “Se Poate!”

‹ înapoi la blog