‹ înapoi la blog

09 May 2018 | Dezvoltare comunitară

De la angajații OMV Petrom, cu drag, pentru comunități (Partea a 2-a)

Povestea proiectelor propuse de angajații OMV Petrom și echipele lor de voluntari continuă!

Dacă v-au plăcut primele proiecte înscrise de ei în Campionatul de Voluntariat, vă prezentăm alte 6 comunități care se vor bucura de schimbări semnificative în următoarele luni.

1. Salvezi dacă știi să acționezi!

Oamenii din Bicaz vor învăța cum să acorde primul ajutor, datorită unui proiect înscris în competiția Campionatul de Voluntariat de Liliana Pintilie și echipa de voluntari pe care a strâns-o în jurul ei.

Acțiunea lor își propune să sensibilizeze populația în legătură cu importanța acordării primului ajutor în cazul unui stop cardiorespirator la adulți și copii. Astfel, vor avea loc cursuri de instruire și sesiuni de informare a populației din zonă, pentru intervenția promptă și corectă pentru cineva care se află în stop cardiorespirator.

Prin acest proiect, voluntarii vor crea și o rețea zonală de “first responders” care să vină în sprijinul echipelor specializate în acordarea asistenței medicale de urgență prespitalicească. Așa vor completa “lanțul supraviețuirii”, unul foarte important în intervenția îmbolnăvirilor acute, accidentelor individuale și colective sau a calamităților.

Voluntarii proiectului cred că datorită acestui proiect rata de supraviețuire va crește mult, datorită intervenției rapide și corecte a unui martor la un astfel de eveniment.


2. Mentorat Ajungem MARI

Raluca Bădoiu și voluntarii ei și-au propus să vină în sprijinul adolescenților instituționalizați din București și din județul Ilfov.

Aflați la o vârstă dificilă, acești tineri sunt vulnerabili și expluși pericolelor străzii.

Prin acest proiect, voluntarii vor susține 14 adolescenți din centre de plasament sau din alte forme de protecție să se dezvolte cu ajutorul unor mentori care să îi îndrume. Ei vor avea parte și de un psiholog formator.

Adolescenții vor participa la ședințe de grup și la o tabără de dezvoltare personală, cu mentorii proiectului. Scopul este formarea și exersarea de abilități și deprinderi pentru o viață independentă, așa încât să poată să se integreze mai ușor în societate.

Mentorii lor vor fi voluntarii înscriși în programul educațional Ajungem MARI, la activitățile de recuperare școlară.


3. Viitorul ALTFEL

Proiectul “Viitorul ALTFEL” înscris de Radu Gabriel Marin și voluntarii lui își propune să convingă generația tânără din Corbii Mari, județul Dâmbovița, să adopte un stil de viață sănătos de la o vârstă fragedă.

Totul va începe cu o campanie puternică de informare despre cum poate o alimentație sănătoasă să își schimbe viitorul. Acțiunile vor continua cu mai multe activități sportive în aer liber, sesiuni de consiliere pentru elevi sau activități de voluntariat.

Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi elevii Școlii Gimnaziale Corbii Mari. Însă, indirect, va avea de câștigat toată comunitatea. 

Radu și echipa lui de voluntari își propun ca după un an de la implementarea proiectului, numărul copiilor cu probleme de obezitate să fie redus cu cel puțin 15%.


4. “Mă joc în siguranță”

Vasilica Drăgan a înscris acest proiect, împreună cu mai mulți voluntari, din dorința de a face un loc de joacă sigur în parcul Centrului de Primire în Regim de Urgență Cireșarii din Ploiești, Prahova.

În prezent, în locul de joacă sunt multe echipamente stricate, care pot pune în pericol sănătatea copiilor care se joacă aici.

Proiectul voluntarilor include amenajarea locului de joacă cu noi echipamente – leagăne, tobogane, balansoare, trambulină. Ei vor ca toți copiii să vină să se joace aici cu plăcere și fără frica de a se lovi.

Voluntarii vor amenaja spațiul de joacă de la zero.  Vor monta pavele de cauciuc și alei. În plus, proiectul va include și o parte teoretică, de informare a copiilor și adulților din comunitate despre pericolele de care trebuie să se ferească într-un astfel de loc.


5. Voluntari în curtea școlii

Ileana Nițu vrea să reabiliteze curtea Școlii gimnaziale nr. 2 Videle din Teleorman, împreună cu voluntarii ei.

Ei vor reamenaja spațiul din incinta școlii și îl vor transforma într-un spațiu recreativ, vesel, colorat. Își doresc ca elevii să se joace cu plăcere în curtea școlii, să petreacă cât mai mult timp liber în aer liber, pentru socializare, jocuri sau alte activități educative.

Voluntarii vor vopsi gardul școlii, vor realiza desene educative pe asfalt, vor reabilita 5 băncuțe și vor amplasa încă 5 măsuțe de lemn.


6. Șezătoarea bunicilor

Acțiunea înscrisă de Muguraș Stanciu vrea să vină în sprijinul persoanelor de la Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice „Sf. Maria” din comuna Talpa, jud. Teleorman. Ei duc lipsă de un spațiu de recreere, unde să poată socializa sau să realizeze diverse activități în aer liber.

Bunicii de la centru, care au rămas aproape singuri, simt nevoia să se relaxeze și să socializeze mai mult. Să își depene amintirile în jurul nepoților și a oamenilor cu suflet, care să îi ajute să scape de singurătate și de monotonia din azil.

În curtea centrului există un spațiu verde, dar neamenajat. Așa că Muguraș și echipa lui de voluntari își propun să amenajeze terenul din curtea centrului. Vor construi un foișor cu mese și băncuțe și vor monta 4 băncuțe de exterior, cu umbrar.

După plimbările zilnice, pensionarii se vor putea relaxa în aer liber, la soare, vor putea citi afară, juca table sau vor sta la povești cu cei care îi vizitează. Mai multe ONG-uri îi vor vizita pe bătrâni pentru diverse activități destinate lor sau le vor acorda terapie. 


În final, le mulțumim voluntarilor OMV Petrom pentru implicare și pentru că schimbă lucruri în jurul lor!

‹ înapoi la blog