‹ înapoi la blog

28 October 2013 | Antreprenoriat social

Mierea lui Alin Prunean în Colecţia Reuşite Româneşti

Alin este unul dintre finaliştii Fabricat în Tara lui Andrei, iar din luna septembrie puteţi să îi găsiţi produsele şi în cele mai importante benzinării Petrom.

Poate aţi mai auzit despre Alin Prunean şi despre afacerea lui socială, Valea Barcăului.

Alin este unul dintre finaliştii Fabricat în Ţara lui Andrei, iar din luna septembrie puteţi să îi găsiţi produsele şi în cele mai importante benzinării Petrom. 

Alin Prunean este unul dintre acei oameni care nu se mulţumeşte cu puţin şi care a învăţat să lupte pentru ideile în care crede, să le ducă mai departe şi să le transforme în realitate.

Povestea lui a început să se aştearnă pe hârtie în 1997, când a înfiinţat Fundaţia Agapis, care îşi propunea dezvoltarea comunităţilor rurale din jud. Sălaj din punct de vedere economic, social şi cultural. Au urmat programe implementate cu succes în câteva comune din judeţ, dezvoltate în parteneriat cu Heifer Project România şi care aveau la bază principiul „Dar din dar”.

Familiile nevoiaşe care primeau stupi sau vaci învăţau să îşi asigure un venit minim lunar şi, la rândul lor, să ajute alţi semeni aflaţi în dificultate.
Anul 2011 a venit cu o realizare importantă pentru Alin. Fundaţia AGAPIS s-a numărat printre câştigătorii competiţiei „Beneficii Economice din investiţii sociale”, organizat de Ministerul Familiei, Muncii şi Protecţiei Sociale, în cadrul unui proiectului „Economia socială - model inovator pentru promovarea incluziunii active a persoanelor defavorizate”. Aşa s-a transformat în realitate visul de a crea o întreprindere socială – „Valea Barcăului” şi un brand – „Sănătate Dulce”.

Micii producători locali de pe Valea Barcăului au primit, în sfârşit, susţinerea de care aveau nevoie. Întreprinderea preia miere, polen, fructe, propolis de la micii întreprinzători, cărora le oferă preţuri peste limita pieţii, în schimbul unor produse de calitate superioară. Produse care i-au încântat şi pe francezi la un târg de profil de la Paris! Produse pe care Petrom, susţinător al produselor româneşti, le-a considerat demne de a fi incluse în Colecţia Reuşite Româneşti. Să vedem dacă reuşeşti să găseşti mierea lui Alin Prunean în video-ul de mai jos!


Acum Alin îşi doreşte să păşească şi mai departe în cadrul afacerii sociale. Vrea să o dezvolte în comuna Marca, din jud. Sălaj şi să ofere stupi şi formare profesională unor 10 familii de şomeri/persoane defavorizate din comunitate. Chiar acum lucrează la ultimele detalii ale planului de afaceri din competiţia Fabricat în Ţara lui Andrei.

Să-i ţinem pumnii lui Alin şi să-l sutinem prin încurajări sub articol! Pe 25 noiembrie, el şi ceilalţi 19 finalişti vor afla care sunt cele 10 afaceri sociale care vor primi finanţarea Petrom în valoare totală de 350.000 de euro.

‹ înapoi la blog