‹ înapoi la blog

09 December 2016 | Diverse

Sandvișul Meseriaș ajută elevii din școlile profesionale

Învățământul profesional și tehnic din România se află în urmă la capitolul dotări.

Din bugetul alocat educației în 2015, doar 5,8% s-au dus în investiții pentru infrastructura școlară pentru dotarea sau amenajarea unităților de învățământ (conform primului Raport de Politică Publică despre Învățământul Profesional și Tehnic).

Nu este de mirare că doar 1 meseriaș din 10 consideră că practica din cadrul școlii i-a ajutat să se perfecționeze în meseria lor (Exact CC, 2015). Elevii și-ar dori să poată învăța și practica meseria pe care și-au ales-o, însă, din păcate, nu au parte de investiții prea mari în aparatura de care au nevoie la școală.

Cu gândul la ei, am creat Sandvișul Meseriaș!


2,5 lei din valoarea sandvișului vor merge către dotarea laboratoarelor de practică din câteva școli profesionale și licee tehnologice participante în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, ediția 2016. La finalul campaniei, suma strânsă va fi dublată de OMV Petrom pentru aceeași cauză.

Peste 40.000 de sandvișuri realizate după o rețetă marca Chef Cezar Munteanu se găsesc deja în benzinăriile Petrom până pe 31 decembrie.

Sandvișul cu gust meseriaș are o baghetă soft multicereale, cremă de brânză cu muștar, ardei copți, mix de salată și piept de pui marinat-rotisat în rețetă proprie.

"Am rămas impresionat în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei să văd cu câtă pasiune lucrează elevii în bucătărie. I-am găsit foarte devotați și atenți, gata să absoarbă orice informație despre meseria lor. Mi-au povestit că la școală nu au multe dotări și nu au unde să facă o practică adecvată. Duc lipsă de multe ustensile, de aparatură, iar asta îi împiedică să ajungă profesioniștii care visează să devină”, povestește Chef Cezar Munteanu.  

‹ înapoi la blog