Raportul de implicare în comunitate 2012
   

Povestea în cifre

15.000 euro

a fost bugetul total al proiectului Fii şi tu Moş Crăciun

419

copii din 50 de comunități au primit cadouri de Crăciun, în cadrul programului și al altor acțiuni

400

de angajaţi Petrom s-au implicat ca voluntari în program

Fii şi tu Moş Crăciun!

Există în această lume copii care, chiar dacă au fost cuminți, nu primesc cadouri de Crăciun. Anul trecut, Moșul a fost la mai mulți dintre ei decât de obicei.

Când îl întrebi despre situația economică din orașul pe care îl conduce, Viorel Ilie, primar al localității Moinești, județul Bacău, spune că este îngrijorat. ”Am avut o descreștere în anii aceștia și am încercat să facem ceva în această privință, prin întâlnirile pe care le-am avut cu mediul de afaceri – în special cu Petrom, care este cel mai mare angajator din zonă și care are efecte asupra numărului de angajați, dar și asupra veniturilor consiliului local”, spune primarul. ”Eu am solicitat sprijin pentru problemele sociale, pentru că, din 2008 și până acum, bugetul consiliului local pe cheltuială socială s-a dublat.”

”[…] nu am făcut altceva decât să punem la dispoziția Petrom liste cu copiii care s-ar bucura să primească daruri de Crăciun.”

Între Primăria Moinești și compania Petrom există mai multe parteneriate, însă unul dintre cele mai apreciate de cei mici și cei mari deopotrivă este ”Fii și tu Moș Crăciun”, în cadrul căruia copiii care provin din familii defavorizate scriu scrisori Moșului și primesc cadourile cerute. Și pentru că Moș Crăciun este foarte ocupat, de aducerea cadourilor se ocupă angajații Petrom, care transmit mai departe cererile celor mici și preiau cadourile direct de la elfii de la Polul Nord. ”În cadrul acestui parteneriat, noi […] nu am făcut altceva decât să punem la dispoziția Petrom liste cu copiii care s-ar bucura să primească daruri de Crăciun. Copiii din Moinești au primit foarte bine acest program și este deja așteptat în Moinești”, precizează Viorel Ilie.

Moinești, un oraș cu o lungă tradiție în exploatarea petrolului, nu este singura localitate în care Moș Crăciun a venit anul trecut fiind ajutat de angajații Petrom. Astfel, în intervalul noiembrie-decembrie 2012, aceștia au jucat rolul Moșului în mai multe localități din zonele în care Petrom desfășoară activități.

De exemplu, 180 de copii din Dănciulești, Căpreni, Hurezani, Ghercești, Ungureni și Girești s-au bucurat de cadouri de Crăciun. Alți 30 de copii, din comuna Icoana, județul Olt, au simțit cu adevărat atmosfera de Sărbători. Angajații din Petrom City, dar și cei din alte sedii ale Petrom l-au ajutat pe Moș Crăciun să ducă darurile copiilor din localități precum Foglas, Siliștea, Șelaru, Bolintin Vale, Potlogi, Gura Ocniței, Săcuieni, Moreni, Butoiu, Predeal Sărari și multe altele.

Copiii din Moinești au primit foarte bine acest program și este deja așteptat [...]
Proiectul ”Fii și tu Moș Crăciun” se întâmplă în fiecare an, în prag de sărbători, când angajaţii Petrom devin ajutoarele lui Moş Crăciun pentru copiii din familii cu o situaţie materială precară. Scrisorile copiilor sunt citite cu atenţie de către angajații care au grijă apoi să le îndeplinească toate dorințele.
Raportul de implicare în comunitate 2012
Implicarea angajaţilor