RO EN
Raport de implicare în comunitate 2013

Toți protagoniștii poveștilor de anul acesta sunt oameni care au demonstrat că SE POATE! Oameni care și-au transformat planurile îndrăznețe în proiecte de impact.

Te invităm să le descoperi povestea, sa faci echipă cu ei și să devii unul dintre autorii colectivi de bine prin recomandările și încurajările tale!

De ce să faci voluntariat?

Mădălina Corciu, voluntarul Petrom al anului 2013, spune că argumentele pentru a face voluntariat sunt emoționale, nu logice

Pentru Mădălina Corciu, desemnată anul trecut Voluntarul Anului în cadrul companiei Petrom, totul a început acum șase ani:

”Am luat cunoștință cu acest concept în urmă cu șase ani când, prin prisma poziției pe care o ocupam în Petrom, coordonam proiectele CSR dintr-o anumită arie operațională. Atunci am intrat în contact cu voluntarii care ne ajutau în aceste proiecte și m-au atras cu spiritul lor pozitiv, cu dorința lor vie de a schimba în bine lumea. Mi-au transmis această stare de spirit și de atunci am căutat și eu modalități de a o perpetua.”

In cazul Mădălinei, manager de proiect în cadrul diviziei de Explorare & Producție din cadrul Petrom, dorința de a face bine celor din jurul său a atras-o către activitățile de voluntariat, atât în cadrul companiei, cât și în afara ei. Prin proiectele și evenimentele sociale pe care le-a coordonat, Mădălina a cooptat peste 100 de voluntari, prieteni și colegi din Petrom.

”Ceea ce facem cu timpul nostru liber este o chestiune de alegere și priorități. Fiecare își cunoaște prioritățile și nu poți contrazice un om care îți spune că nu are destul timp pentru voluntariat, pentru a-l convinge să facă asta. Atât timp cât oamenii nu au trecut printr-o experiență asemănătoare, nu au avut până la momentul respectiv starea de împlinire pe care o ai după ce ai făcut voluntariat, nu au cum să își treacă acest lucru în lista de priorități”, spune Mădălina Corciu.

Printre proiectele în care Mădălina s-a implicat se numără: „Bazarul Copiilor”, care a adunat în același loc peste 200 de copii care au avut ocazia să învețe să vândă și să cumpere la prețuri simbolice, dar și să doneze sau să facă schimb de jucării, haine, CD-uri, cărți și accesorii; „Ploieștiul în Culori” în cadrul căruia au fost organizate 20 de ateliere, de la teatru, dans și benzi desenate, la lecții de prim-ajutor, autoapărare, gătit și tricotaj, la care au fost invitate să participe, gratuit, peste 300 de persoane.

De asemenea, câștigătoarea Campionatului de voluntariat a vizitat anul trecut o casă de copii, un centru de plasament și un spital de boli neurologice unde a implicat în activități educative aproximativ 60 de copii instituționalizați.

De ce să faci voluntariat?

Ce face Mădălina pentru a-i atrage și pe alții către această ”stare de spirit”? Cu toate că este greu, cea mai mare putere de convingere vine din exemplul personal.

”Noi, cei care suntem obișnuiți cu astfel de activități, trebuie să creăm premisele necesare ca ei să obțină această stare. Uneori te simt pe tine, le transmiți automat starea de împlinire și entuziasm, și-o doresc și atunci vin ei singuri la tine și se oferă să participe în activități ce presupun voluntariat. Le trebuie o singură experiență de acest fel ca să își dea seama dacă aceste activități sunt pentru ei sau nu. De exemplu, au fost participanți la evenimentele noastre care apoi au replicat și ei evenimentele în comunitățile lor. În alte cazuri, părinții copiilor care participă la un eveniment, la următorul se oferă să participe și ei în calitate de voluntari și să ne ajute la organizare”. După părerea mea voluntarul nu trebuie convins cu argumente logice, ci emoționale. Justificările logice și le va găsi singur, ulterior”, explică Mădălina.

În fiecare an, Petrom organizează o competiție internă prin care premiază cei mai implicați angajați în programe de voluntariat. În 2013, peste 1.500 de angajați Petrom au fost voluntari pentru comunitate, implicându-se în peste 27 de proiecte de voluntariat.

Carmen Marcu

Carmen Marcu

Director de comunicare Pro Vobis

Mădălina este un exemplu despre cum să dai mai departe inițiativa și să inspiri pe ceilalți. Sper să aibă forță în continuare să vorbească despre beneficiile voluntariatului în rândul angajaților și să reușească alături de echipa Petrom să diversifice activitățile în care anagajații se pot implica, să crească numărul celor implicați și cu inițiativă în voluntariat, și de ce nu, în afară de acțiunile scurte de voluntariat să existe și programe de lungă durată în care angajații să poată fi activi în calitate de voluntari.

Perseverența este cheia reușitei. Și Mădălina dovedește asta prin implicarea ei din ultimii ani în ceea ce privește voluntariatul. Pe lângă exemplul personal, tinerii pot fi convinși să devină voluntari prin acordarea de libertăți în ceea ce privește luarea deciziilor pentru rezolvarea unei anumite probleme sociale, și nu numai. Trebuie lăsați să "simtă" că fac parte dintr-o comunitate pe care o pot schimba în bine. Și trebuie încurajați mai mult în această direcție.

Lăcrămioara Botezatu

Lăcrămioara Botezatu

Project Manager CSRmedia.ro

Sus