RO EN
Raport de implicare în comunitate 2013

Toți protagoniștii poveștilor de anul acesta sunt oameni care au demonstrat că SE POATE! Oameni care și-au transformat planurile îndrăznețe în proiecte de impact.

Te invităm să le descoperi povestea, sa faci echipă cu ei și să devii unul dintre autorii colectivi de bine prin recomandările și încurajările tale!

Echipamente vitale

Performanțele sistemului medical românesc de stat depind în mare măsură, la fel ca în alte domenii de activitate, de sumele alocate pentru achiziționarea de echipamente și dispozitive de ultimă generație.

Spre deosebire însă de alte activități, indicatorii de performanță sunt reprezentați, de multe ori, de câte vieți omenești reușești să salvezi. ”Investițiile în aparatură medicală de ultimă generație pe care spitalele nu au posibilitatea să le achiziționeze prin sumele alocate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Ministerul Sănătății este vital a fi făcute de către societatea civilă, pentru a permite accesul pacienților la cele mai noi tehnici de investigație și tratament medical. În aceste condiții, implicarea atât a societății civile, cât mai ales a mediului privat, prin sponsorizări, este esențială pentru buna desfășurare a activității medicale”, spun reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, instituție care a beneficiat anul trecut de o sponsorizare de 50.000 de euro din partea Petrom.

Cu ajutorul acestor fonduri, spitalul a reușit să achiziționeze, pentru secția de ortopedie, un aparat Rx mobil cu braț în ”C”, considerat ”absolut indispensabil” – așa cum spun reprezentanții spitalului – pentru desfășurarea intervențiilor chirurgicale destinate atât bolnavilor cronici, cât mai ales celor cu urgențe ortopedice. ”Cu ajutorul aparatului se poate vizualiza în timp real modul de introducere a materialului de osteosinteză (de fixare), ceea ce conduce la rezultate postoperatorii net îmbunătățite, iar în unele cazuri permite aplicarea de tehnici minim invazive, care nu ar putea fi posibile în absența acestui dispozitiv.

ECHIPAMENTE VITALE

Dintre pacienții care au beneficiat de utilizarea aparatului de la achiziționare până în prezent amintim pacienții cu fracturi închise, cu epifizioliză, cu malformații congenitale ortopedice severe”, explică doctorul Alexandru Ulici, șeful secției de ortopedie.

Sprijinul acordat de Petrom domeniului sănătății a constat, mai ales, în investiții în infrastructura medicală și de urgență, dar nu numai. Anul trecut, compania a susținut un proiect de pregătire profesională a medicilor oncologi, medicilor rezidenți, fizicieni, asistenți medicali radioterapie și asigurarea necesarului de citostatice pentru copii bolnavi de cancer și pacienți oncologi din cadrul Institutului Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu. De asemenea, Petrom a sprijinit Spitalul Maria Sklodowska-Curie din București într-un proiect de modernizare a aparaturii medicale și achiziționarea unor utilaje pentru bucătăria spitalului, iar Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Neurochirurgiei a primit ajutor pentru achiziționarea de tehnică medicală specifică neurochirurgiei. Alte sume de ordinul miilor de euro au fost direcționate pentru diverse alte cheltuieli, printre care și acordatrea de carburant mașinilor de intervenție în caz de urgențe și de menținere a ordinii publice din județele Ilfov, Prahova și Argeș.

Implicarea companiei Petrom în domeniul sănătății are rolul de a întări capacitatea infrastructurii medicale pentru a oferi comunităților locale din România servicii de calitate.

Sus