Planteaza pentru maine

Plantăm 1.500.000 de copaci

OMV Petrom susține cea mai mare inițiativă privată de plantare din România în parteneriat cu șase ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător.

Acțiunile de împădurire se vor derula cu ajutorul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor care va oferi specialiști în plantare și expertiză locală pe tot parcursul campaniei de plantare.

Romania Plantează pentru mâine

Voluntari
3.500

Hectare
185

1.500.000

880.000
Copaci plantați

Plantările continua și în 2021

Aflată deja în cel de-al doilea an, cea mai mare campanie de împădurire cu finanțare privată - „România plantează pentru mâine” este susținută cu 1,5 milioane de euro de către OMV Petrom, bani care vor finanța plantarea a 500.000 de puieți. În cel de-al doilea an al „România plantează pentru mâine”, puieții vor fi plantați pe 107 hectare, în 28 de locații din 14 județe. Acțiunile de împădurire au început în martie și vor fi împărțite în două sezoane - primăvara și toamna.

Deși contextul nu este prielnic acțiunilor de voluntariat, OMV Petrom continuă plantările în 28 de localități din România. Te invităm și pe tine să plantezi în curtea ta sau în localitatea ta!

Două proiecte noi

Două noi proiecte vor face parte, anul acesta din „România plantează pentru mâine”. Vor fi create păduri urbane în Moinești, Urziceni și Buftea. Rolul acestor păduri urbane este de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul și de a crește biodiversitatea. Al doilea proiect este Pădurea Educațională, unde elevii din mai multe școli din județul Prahova vor face excursii la Tinosu pentru a afla despre ecosistemul forestier.

„România plantează pentru mâine” – 2020-2023

„România plantează pentru mâine” a debutat în 2020 și se derulează pe o perioada de 3 ani, având ca obiectiv plantarea a 1,5 milioane de puieți. Pentru atingerea acestui obiectiv, OMV Petrom contribuie cu 4,6 milioane de euro. Până acum, au fost plantați peste 880.000 de puieți, pe o suprafață de peste 185 de hectare, totul cu ajutorul a 3500 de voluntari.

#RomaniaPlanteaza

Tu ce arbore plantezi pentru mâine?


Orice arbore ai alege să plantezi, susține și tu campania “România plantează pentru mâine” și du mai departe povestea din Țara lui Andrei. Folosește #RomaniaPlanteaza de fiecare dată când postezi în SoMe o poză cu un copac plantat de tine!

Bradul – Ambiție

Este un arbore solid, mereu înverzit și cu ramuri bogate. Este simbolul ambiției datorită menținerii sale mereu verde.

Plop- Inspirație

Este un arbore care crește cu repeziciune, este elastic și impunător. Este simbolul inspirației datorită flexibilității sale.

Stejarul – Putere

Este un arbore înalt, cu ramuri puternice și o coroană bogată. Este simbolul puterii datorită longevității sale.