Sandvișul
Meseriaș

În 2016 am lansat campania Sandvișul Meseriaș prin care orice român a putut contribui, printr-un efort mic, la pregătirea viitorilor meseriași.

Sandvișul Meseriaș a fost pus în vânzare în peste 200 de stații Petrom din țară, iar vânzarea fiecăruia a dus câte 2.5 lei pentru dotarea unui atelier de practică pentru elevii din învățământul profesional. La finalul campaniei OMV Petrom a dublat suma strânsă în urma vânzărilor.

22.000 de euro au mers către Colegiul Auto ”Traian Vuia” din Târgu Jiu pentru dotarea a două ateliere, auto și de lăcătușărie, de care beneficiază aproximativ 200 de elevi. Selecția liceului a fost făcută din rândul celor participante în 2016 în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei.

După dotarea atelierului, elevii liceului auto își vor putea desfășura în siguranță și la standarde înalte orele de practică. Vor fi mai bine pregătiți pentru meseriile de mecanic auto sau tehnician transporturi și se vor integra mai ușor pe piața muncii. Inaugurarea noilor ateliere va avea loc la începutul anului 2018.

În prezent, cele 2 ateliere în care elevii fac practică se află într-o fostă hală de prelucrare a lemnului. Pereții și ușile de acces sunt construite din tablă și, în lipsa unei etanșări corespunzătoare, condițiile de lucru sunt extrem de dificile mai ales iarna. Bancurile de lucru ale elevilor au 40 de ani vechime și sunt uzate. Echipamentele sunt vechi de 20-30 de ani, iar multe dintre ele nu mai funcționează.

Știri despre Campania Sandvișul Meseriaș

22.000 de euro, strânși în urma campaniei Sandvișul Meseriaș

22.000 de euro, strânși în urma campaniei Sandvișul Meseriaș

La finalul anului trecut, de Sf. Andrei, am lansat campania Sandvișul Meseriaș, prin care orice român a putut spriji cu un gest simplu pregătirea viitorilor meseriași din România.

citește mai mult
Școala care funcționează cu echipamente vechi de 40 de ani

Școala care funcționează cu echipamente vechi de 40 de ani

Atelierele în care fac practică cei 200 de elevi de la Colegiul Auto “Traian Vuia” din Târgu Jiu se află în prezent într-o fostă hală de prelucrare a lemnului, după ce au fost mutate în 2010 din foste grajduri ale armatei.

citește mai mult
Sandvișul Meseriaș ajută elevii din școlile profesionale

Sandvișul Meseriaș ajută elevii din școlile profesionale

Învățământul profesional și tehnic din România se află în urmă la capitolul dotări.

citește mai mult