Școala lui Andrei

Școala
lui Andrei

Școala lui Andrei este o competiție de proiecte adresată elevilor și cadrelor didactice din ciclurile de învățământ primare și gimnaziale din România. Aceștia au avut provocarea de a identifica probleme din comunitățile în care locuiesc și de a propune soluții pentru acestea. În perioada 2009-2014 au fost înscrise pentru finanțare peste 1.000 de idei.

Am pornit la drum în 2009, căutând proiecte de educaţie, cultură, implicare în comunitate şi mediu. Apoi, în perioada 2013-2014, am încurajat elevii să facă mai mult pentru comunitatea lor: să găsească și să dezvolte inițiative antreprenoriale. Pentru a-i ajuta, am desfășurat în paralel un program educațional pentru dezvoltarea spiritului și abilităților antreprenoriale. Astfel, alături de Junior Achievement România, am informat și pregătit peste 12.000 de elevi și profesori din 18 comunități din țară.

Pe lângă finanțarea câștigată pentru a implementa proiectele înscrise în competiție, școlile au fost dotate cu echipamente multimedia și cadrele didactice au participat la sesiuni de formare profesională. Mai mult decât atât, ca recompensă pentru munca depusă în competiție, echipele finaliste au câștigat locuri în Tabăra din Țara lui Andrei.

  • Peste 31.000 de elevi și
    2.200 de profesori înscriși în competiție

  • 11.900 de elevi din 161 de școli participanți în programul de educație antreprenorială derulat de Junior Achievement România

  • 49 de proiecte pentru comunitate finanțate de OMV Petrom cu 269.000 euro

  • 3.532 de elevi participanți în Tabăra din Țara lui Andrei